Gelei-soep

Aaraardpeersoepdpeer… tsja, wat maak je daar eigenlijk van? De ‘proef-aardpeertjes’ heb ik toen door de soep gedaan. Ze waren al wat rimpelig en zacht geworden, het leek me niet meteen een goed plan om daar nog veel bijzonders van te maken. Maar dit keer, met mijn mooie verse, stevige aardperen wilde ik iets maken waarna ik tenminste een idee zou hebben van de smaak van deze knol.

Het is soep geworden. En om te kunnen kennismaken met de smaak heb ik er bewust niet teveel andere ingrediënten in gedaan. Het resultaat: een gelei-achtige soep, het deed me een beetje denken aan half doorzichtige gelatine. Niet meteen een lust voor het oog. De meeste recepten die ik was tegenkomen voegden er dan ook room toe maar dat wilde ik niet. Ik moest concluderen dat de aardpeer niet een uitgesproken smaakt heeft. Velen combineren het met pastinaak, Parmezaanse kaas, room, nootmuskaat en/of prei.

Mijn soep bevatte aardpeer, prei, nootmuskaat en peper en zout. Wat mij betreft toch wel een minimum aan ingrediënten. Het soepje smaakte wel maar ik was er niet enthousiast over. De volgende keer wil ik er wat meer werk van maken nu ik weet dat de smaak niet van de aardpeer zal komen. Ik zag nog een lekker recept met kerrie. Binnenkort dus maar weer eens naar de tuin om te oogsten.

2 antwoorden naar “Gelei-soep”

  1. Zonde om van aardperen soep te koken! Wij snijden ze thuis in plakjes, stomen of koken deze kort en bakken ze dan in roomboter, zo lekker… Toen ik de plantjes kreeg vorig jaar april waren ze 4 cm hoog, eind vorig jaar waren ze 2,5 meter… Ik heb toch een tas vol aardperen geoogst en enkele vorige week teruggeplaatst op twee verschillende plekken in de tuinwaar ik hoge planten wil hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.