Bestelde zaden

Hoewel de eerste zaden alweer een week in de grond zitten, schrijf ik toch nog even een stukje over mijn nieuwe voorraad. Het binnenkomen van de zaden in de late winter is altijd iets waar ik naar uitkijk. Ik kon niet wachten om te beginnen, al was het eind februari echt nog wat te vroeg en bovendien te nat.

Vrijwel elk jaar is er een soort bij die ik nog niet eerder heb geprobeerd. Omdat de kolen het vorig jaar met mijn ingegraven bloempotjesmethode zo geweldig gedaan hebben, wilde ik dit jaar de Romanesco eens uitproberen. Het is een soort lichtgroene bloemkool, dat niet bolvormig is maar in een torentje groeit.

Verder heb ik wat verschillende soorten groenbemester gekocht: rode & witte klaver en Esparette. Een nieuw snijbloemenmengsel dat ik al vroeg kon zaaien. En natuurlijk moesten er een aantal zadensoorten weer aangevuld worden. Vaak gebruik ik ze nog wel een jaartje langer dan de datum die er op het zakje staat. Het is vooral belangrijk om dan wat extra te zaaien omdat er minder opkomt, maar het kan nog prima. Maar het houdt een keer op en afgelopen winter heb ik maar eens een grote schoonmaak gehouden in mijn zadenbak.

Plantuien zijn makkelijk te planten en vragen weinig onderhoud. Ideaal als dat er straks misschien niet zoveel van komt. Kan ik hoogzomer straks prachtig uien oogsten.

Thuis zijn we druk bezig met de achtertuin en nu de meeste tegels eruit zijn hebben we naast tuin ook plek voor een stukje gras. Een dik pak graszaden zal genoeg zijn om niet alleen in te zaaien maar ook later nog eens de boel bij te houden. Voor dit jaar zijn dat weer genoeg zaden om in oogst te voorzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.