Bron van informatie

Grond(ige) studie

panoramaGa naar de berichten in deze categorie

Er valt genoeg informatie te vinden over moestuinen. Het is momenteel helemaal ‘in’ om je eigen groenten te verbouwen en ik doe voor de verandering mee aan deze hype. Met het verschil dat ik er al jarenlang naar uitzie en het hoop nog jarenlang te kunnen doen. In deze categorie beschrijf ik informatie die ik heb gevonden op het internet of in boeken en die me verder hebben geholpen bij het tuinieren.
Ik ben leergierig en wil graag weten waarom iets wel of niet werkt. Proefondervindelijk leren vind ik geen probleem. Dat het eerste jaar alle bloemkolen mislukten, ach… dan koop ik er gewoon eentje in de winkel, tenslotte hoef ik er niet van te leven.
Maar dan wil ik vervolgens wél weten waaróm ze mislukten. Pake zegt dat bloemkolen moeilijk zijn. En het was ook nog eens een slecht jaar voor de bloemkolen (ah, vandaar natuurlijk! ) Het jaar erna probeer ik het lekker gewoon nóg een keer. Er zullen vast genoeg mensen op de tuin zijn om me te vertellen wat ik verkeerd doe. Ondertussen leer ik graag wat uit de boeken over waar je allemaal op moet letten. Ik houd van gedegen onderzoek. Geen losse fladders van ‘ik heb gehoord dat…’ Weten wáár ik de informatie vandaan heb gehaald en zo afwegingen kunnen maken hoe betrouwbaar de informatiebron is.

Tenslotte kun je op internet alles roepen. Zelfs ik, als net beginnend moestuinierdertje. Corrigeer me gerust als je een betere bron hebt. Of vul aan. Daar is de commentaaroptie voor.

Ga naar de berichten in deze categorie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.