Ruil

Franse MuntHier in de buurt is sinds korte tijd een ruilkring. Zoals met zoveel dingen moet zoiets een beetje op gang komen en ach, laat ik de boel een handje helpen. Iemand had er stekjes aangeboden van Franse Munt. Geen idee of dat hetzelfde is als de gewone munt, die munt waarvan thee wordt gezet en die zo ontzettend kan woekeren, maar eetbaar is het vast wel. Dus heb ik afgelopen week mijn eerste ‘ruil’ gedaan. En het blijkt inderdaad een andere soort munt te zijn, niet erg woekerend, maar wel snelgroeiend. Met zachte blaadjes. Nog even wachten en dan zal ik er eens thee van zetten.

Het systeem werkt zo dat je betaalt met ‘handjes’, zo kun je ruilen met iemand aan wie je zelf even niets te bieden hebt. Kun je wel iemand anders ergens aan helpen dan krijg je van diegene weer handjes en zo kan de ruilhandel beginnen. Nu nog zelf iets aanbieden. De stekjes van mijn olifantspoot lopen nog geen storm maar misschien is boerenkool aanbieden een idee? (hoewel… daar is het weer er ook niet echt naar…) En anders komt er komende zomer vast wel een overschot aan iets. Is het geen sla dan wel onkruid, een workshop ’tuinieren’ is vast heel geliefd 😉 Het is maar hoe je het brengt, nietwaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.