Tunnelkas

Vorig jaar is mijn complete aardbeienoogst mislukt. Terwijl er al prachtige trossen dikke aardbeien aan de plantjes hingen, bleef het weer koud en nat. De aardbeien verschrompelden en verrotten. Weg oogst. Het is me nog nooit eerder overkomen en hopelijk was het de laatste keer.

Dit jaar probeer ik wat nieuws, namelijk een tunnelkas over de aardbeiplantjes. Omdat ze zo iets warmer en beschutter staan hoop ik de oogst wat te kunnen vervroegen en in ieder geval de aardbeien te beschermen tegen teveel kou. Aangezien het plastic voor de kas net niet groot genoeg is kan ik meteen het verschil zien met de planten die níet beschermd worden.

En ja, ik begin al verschil te zien. De plantjes in het kasje (er zitten overigens gaatjes in het plastic dus helemaal dicht is het niet) groeien al beter dan de plantjes ernaast.

Behalve de warmte die het kasje vasthoudt en het vocht dat iets langer blijft hangen heeft het kasje nog een voordeel: je hebt geen net nodig tegen de vogels. En zo heb ik straks óók bij de aardbeien geen net nodig. Weer eens wat anders dan een gaaswerk bouwen.

4 antwoorden naar “Tunnelkas”

  1. Goed idee! Lekker straks aardbeien, echt de moeite waard om op je tuin te hebben. Mijn buurman had een paar jaar terug witte aardbeien met een lichte ananas smaak, die waren ook heerlijk. Ze lijken nooit rijp te worden, maar dat hoort dus zo.

  2. Hoi, hoe is het met de aardbeien? Heb je een mooie oogst? Die van mij doen het redelijk, eerste jaar. Wel een bed vol onkruid… Plant jij ze zo in de grond? Of door plastic? (niet ideaal). Het lijkt me heerlijk es een ‘net’ aardbeienbed te hebben.

    • Met mijn aardbeien gaat het goed. We hebben dit jaar gelukkig weer aardbeien.
      Ik zet ze gewoon in de grond en heb er een tunnelkas met plastic met gaten overheen gemaakt. Ik houd het onkruid een beetje bij, een worteldoek vind ik dan niet nodig.

  3. Hoi, ik ben benieuwd hoe het met je gaat en of je nog volkstuiniert? Het leven veranderd met een kindje er bij (die van mij is nu bijna 22!) Moeilijker om tijd voor volkstuin en bloggen te maken waarschijnlijk. Ik hoop dat het goed gaat met jullie en je volkstuin! Groeten, Akke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.