Makkelijk recept met boontjes

Dit voorjaar maakte ik kennis met een recept van de Albert Heijn, genaamd ‘boontjes met boontjes’. Toen ik tijdens het eten de ingrediënten analyseerde bedacht ik me dat met enige variatie daar ook een uitstekend zomerrecept van gemaakt kon worden met vrijwel alles vers uit eigen tuin. En zo ontstond dit recept. Met alle groenten vers uit eigen tuin eet ik mijn vingers er bijna bij op. Het is heel snel klaar en erg gezond!

Ingrediënten

  • handje sperziebonen
  • handje (ongedopte) kapucijners
  • handje (ongedopte) doperwten
  • 2 tomaten
  • 7 cherrytomaten
  • 125 gram chorizoworst

boontjes en kapucijnersBereiding

Smaken verschillen en daarom zullen de beste verhoudingen voor dit recept ook per persoon verschillen. Bovendien heb ik wisselende hoeveelheden bonen en verandert het recept daardoor nogal eens. Maar om te beginnen is een richtlijn natuurlijk wel handig. Ik neem voor dit recept evenveel sperziebonen als (ongedopte) kapucijners en (ongedopte) doperwten, twee grote tomaten en 7 cherrytomaatjes en een halve chorizoworst (= 125 gram). De chorizoworst is sterk van smaak en kan bij een te grote hoeveelheid overheersend worden. Wat extra tomaten verzacht de smaak.

Punt de sperziebonen en halveer ze. Zet deze in een royale hoeveelheid water op het vuur en breng het aan de kook. Dop ondertussen de kapucijners en de doperwten (houd ze apart van elkaar). Als de sperziebonen zo’n 8 minuten hebben gekookt doe je de kapucijners erbij. Als de kapucijners 5 minuten hebben gekookt voeg je de doperwten toe. Het geheel moet dan nog zo’n 3 minuten koken.

De chorizoworst snijd je in stukjes en bak je even op. Voeg de tomaten, eveneens in stukjes, toe en laat dit geheel even bakken. Als laatste voeg je de afgegoten sperziebonen, kapucijners en doperwten toe.

Eet smakelijk! recept boontjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.