Verfrissend water

Afgelopen dinsdag ging ik vlak voor het sporten naar mijn tuin om water te geven. Na weer een warme, zonnige dag konden de kleine plantjes wel flink wat water gebruiken. Op buienradar had ik gezien dat het een beetje zou gaan regenen, maar het gebeurt nogal eens dat er dan niets valt. Bovendien leek het niet zoveel te zijn en dat is niet genoeg na zo’n warme dag.

Al sjouwend met de gieters water, afgewisseld met water oppompen, had ik het behoorlijk warm gekregen. Ik voelde me zowaar niet helemaal lekker ervan, veel te warm om je nog zo in te spannen. Ik vroeg me af of ik wel zou gaan sporten, maar het was de één-na-laatste keer voor de zomerperiode en ik vind het altijd jammer om te moeten missen. Vooruit dan maar.

Hopend dat het in de gymzaal toch een beetje koeler zou zijn en me voornemend om vooral niet te fanatiek te gaan sporten fietste ik naar de gymzaal. Toen kwam er toch een regenbuitje. En wat voor één! Het regenbuitje bleek een flinke hoosbui te zijn en binnen een paar tellen was ik helemaal doorweekt. Dat water geven was dus overbodig geweest. Maar de waterstralen hebben me tot op mijn ondergoed heerlijk verfrist en erna was het een genot om mijn droge sportkleren aan te trekken en ontspannen te gaan sporten. Hoezo te warm?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.