De schoonheid van de komkommerplant

komkommerIk heb een komkommerplant op mijn balkon staan en een paar weken geleden heb ik deze in een grotere pot gezet. Toen ik de plant verplaatste om het meer in het zonlicht te zetten, ontdekte ik dat de plant kleine sprietjes maakt waarmee het zichzelf ergens aan vast kan maken. Ik heb geen idee hoe groot de plant wordt, maar het lijkt erop dat het graag de lucht in wil dus heb ik een touwtje gespannen van de pot naar het haakje van het insectenhotel en nu begint te plant zichzelf vast te maken aan dit touw.

Ik vind het fascinerend om te zien hoe een plant ‘weet’ wanneer het de stengel ergens omheen heeft en de lus moet aantrekken. Speciaal voor jullie heb ik een paar foto’s hiervan gemaakt.

Wat zit de natuurkomkommer toch mooi in elkaar!

komkommerplant

2 antwoorden naar “De schoonheid van de komkommerplant”

    • Gezien de grootte van deze sprietjes ten opzichte van de plant zal dat weinig verschil maken. Terwijl de plant er weleens veel voordeel van kan hebben dat het met behulp van deze sprietjes naar het licht toe kan groeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.