Kruidenplantje

kruidenplantjeHet was een moeilijke vraag, de poll van de afgelopen twee weken. Ondanks de beperkte keuze waren er slechts drie mensen die een poging waagden om te raden welk plantje hiernaast op de foto staat. En dat is niet gek want het is inderdaad lastig te raden wat het is. Om erachter te komen welk kruid het is, helpt het doorgaans om even te ruiken, nogal lastig met een foto natuurlijk. Ik zal jullie niet langer in spanning laten: de takjes ruiken naar tijm. En toch is het geen tijm (ook al dacht ik steeds van wel) en daar kwam ik achter dankzij een tuinder-buurvrouw. Zij had namelijk hetzelfde plantje en daar zat nog een naamkaartje bij: bonenkruid.

Bonenkruid bevat, net als tijm, thymol en carvacrol en hierdoor lijken ze qua smaak nogal op elkaar. (bron: wikipedia.org) Ook vallen ze beide onder de lipbloemenfamilie. Zo heel gek is het dus niet dat ik dacht dat het tijm was. Bij het zoeken naar meer informatie over dit kruidenplantje vraag ik me af of ik nu wél de goede naam heb. Het is behoorlijk lastig om de aan de hand van foto’s te vergelijken. De tijmgeur is echter wel opvallend en de gelijkenis met het plantje van de buurvrouw ook. Laten we het maar op bonenkruid houden.

Inmiddels is overigens het plantje zo goed als verdwenen uit mijn tuin. Aangezien ik niet verwacht dat de konijnen en slakken eten bereiden met bonenkruid vraag ik me af of er iemand (teveel) belangstelling had bij deze mooi bloeiende bodembedekker. Helaas…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.