Wat hoor ik daar?

Met een open keuken staat mijn koelkast ‘in’ de woonkamer. Nu heb ik een hele stille koelkast maar de laatste tijd hoorde ik ‘m opvallend vaak. En dat was me tot nu toe nog bijna nooit opgevallen. Ach, soms heb je dat, dat je opeens iets begint op te vallen. Maar het bleef vreemd.

Op een avond ging ik toch maar eens op onderzoek uit. Want eigenlijk klonk het niet precies zoals de koelkast maar meer als… nee, als een knagende muis!

Ai!

Ik heb op zolder weleens muizen en ach ja… het is niet anders. Maar in de woonkamer wil ik ze absoluut niet hebben! Ik keek onder de koelkast en naast de koelkast maar ik zag niets. Bovendien ging de muis gewoon door en dat was vreemd. Het geluid kwam trouwens net uit een andere hoek.

Het duurde niet lang voor ik ontdekte dat de muis in de buitenmuur zat te knagen. Het behang bleek nog ongedeerd dus binnen was het beestje nog niet. Even buiten kijken…

De muis was al een tijdje bezig geweest, gezien de flinke hap die er uit het kozijn was genomen. Op zoek naar het aluminiumfolie dan maar, daar knagen ze niet graag in.

‘Even’ het gaatje dichtstoppen maakte me duidelijk dat er een enorm gat te bereiken was via de opening. De ene na de andere prop aluminium viel in het gat maar uiteindelijk lukte het me om de ingang te versperren.

Het is twee dagen stil geweest.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.