Interieurgebruik

In een groen verleden, toen het nog zomer was, had ik een watermeloenenplant. De plant stierf af, de meloenen werden geoogst en de restanten van de plant werden gerooid. De meloenen smaakten heerlijk, al was er eentje nog wat te hard om te eten. Verrassend lekker, en dat terwijl ze niet eens helemaal rood gekleurd waren. Niet gek voor een eerste oogst.

Enkele maanden later kwam ik er nog eentje tegen. De groene bal op de fruitschaal bleek niet tot het interieur te horen maar was de harde meloen die nog moest rijpen. Zou het niet eens tijd worden om deze te gaan proeven?

En zo aten mijn logé en ik in december nog een smakelijke, helemaal rode watermeloen.

Ik ben er wel voor om volgend jaar weer meloenen te kweken. Nooit gedacht dat ze zó lang bewaarbaar waren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.