Amaryllisbol III

amaryllisDe zes weken waarin mijn Amaryllisbol moest drogen zijn inmiddels verstreken. Waarschijnlijk zijn het er al acht, maar dat geeft niet. Het werd tijd om de bol van zolder te halen en in de aarde te stoppen.

De bol hoeft pas water als de plant blad gaat aanmaken. Desondanks wilde ik mijn gevoel toch ook wat aandacht geven en gaf ik het bij het planten toch wat  druppen. Een plant heeft toch water nodig om te groeien? Hoe weet het anders dat het moet gaan beginnen? Het zal de temperatuur zijn, net als bij narcissen. In de woonkamer is het tenslotte een stuk aangenamer voor de bol dan op de koude zolder.

Voor wie een Amaryllisbol komend jaar (weer) wil overhouden is het aan te raden om de wortels in te korten. Nu had ik dit al gedaan voor het drogen dus ik was snel klaar. Het enige wat ik nu nog kan doen, naast het wachten, is een stokje opzoeken en een knijper. Leuk om straks te zien hoe hard de plant per dag groeit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.