Het voorjaar in huis halen

Het blijkt een populair cadeautje te zijn: voorjaarsbollen in de winter. Het aantal bollen op het tafeltje op het balkon neemt gestaag toe. Leuk, al die voorjaarsbollen, maar zolang ze buiten staan zullen ze pas tot bloei komen als de rest van de voorjaarsbollen óók begint. En het idee van deze cadeau-bollen is juist dat je vroeg het voorjaar in huis kunt halen.

Met hyacinten werkt dat bij mij helaas niet, die moeten buiten tot bloei komen. Maar wat doe je met een mandje met hyacinten én narcissen?

Een paar dagen geleden hakte ik de knoop door: het mandje moest toch binnen staan. De hyacint werd ontworteld en in een verdwaalde bloempot gestopt. Het mandje kwam in de verwarmde woonkamer te staan. Binnen een mum van tijd stonden de bollen in bloei. En nu maar hopen dat ze niet net zo snel weer uitgebloeid zijn… 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.