De M&M-tuin

Het nieuwe lapje grond heeft inmiddels een naam: de M&M-tuin. Het maakt het een stuk makkelijker om duidelijk te maken over welke tuin ik het heb. En het geeft al iets ‘eigens’.

Want ja, hoe wordt zo’n lap grond een eigen plekje? Waar begin je dan? En waarmee?

De man van het bestuur had me al wat nuttige informatie gegeven. De tuinen hebben weleens wateroverlast, niet overal loopt het water goed weg. Goed om te weten, misschien kan ik met groenbemesters hier wat tegen doen. Nu heeft er in mijn tuin een Italiaan getuinierd die blijkbaar regelmatig wat aarde op de tuin bracht want het geheel is een stuk hoger dan de rest van de tuinen. Dat is een groot voordeel. De tuin is verder wel wat hobbelig en er liggen nog wat spullen van de vorige eigenaar. Een ton en een enigszins beschadigde kist. Handig om te gebruiken. Verder nog wat tuinafval en tegels. Die laatste kom ik zo nu en dan ook ergens onder de aarde tegen.

Zaterdag begon ik dus maar met wat orde scheppen in het rommelhoekje. Er blijkt een maggi-plant te staan, al is deze enigszins onder een berg aarde verdwenen. Er stonden nog wat aardbeiplantjes, ik denk dat het bosaardbeitjes zijn. Ze hebben niet mijn voorkeur maar kunnen me voorlopig helpen tegen het onkruid. Want elk plantje is een concurrent voor onkruid. Het zal niet veel helpen, maar het geeft me al wel een beginnetje.

Ik nam van huis twee potjes uitgebloeide narcissen mee. Na het poten van deze bollen voelde de tuin al iets meer van mijzelf. Verder heb ik me in het heerlijke zonnetje bezig gehouden met het verwijderen van onkruid en het vlak maken van het eerste stukje van de tuin. Om de komende tijd ook iets te zien groeien heb ik wat gezaaid. Een paar korte rijtjes wortel en prei met tussendoor wat uien.

En zo is na een middag werken het eerste stukje tuin ontgonnen.

4 antwoorden naar “De M&M-tuin”

 1. Hoi Marijke,

  Wat spannend om een nieuwe tuin te beginnen! Veel werk om te beginnen maar met veel kleine stukjes kom je er ook.

  Heb je die andere tuin ook nog? Daar stond je kas toch op?

  Ook nog bedankt voor de witlof tips, het is goed gelukt!

  Groetjes van Akke

  • Hoi Akke,
   Ja, ik heb nu twee tuinen. Vandaar dat ik het wel fijn vond om te weten dat ik bij teveel werk er landbouwplastic over kan leggen.
   Leuk om te horen dat de witlof gelukt is! 🙂

   • Hoi,

    Ik heb ook 2 tuinen maar vlak naast elkaarr. Dee erste is 125m2 en bijna ‘af’.De tweede is 250m2 en ruim twee derde zit onder plastic. Het zit vol met onkruid (bindweed=dat spul met sphagetti wortels en couchgrass met ook witte diepe wortels). Het helpt flink om het er een poos (6 maanden of meer..) op te leggen. Heerlijk om plannen te maken voor je nieuwe landje!

    Groetjes, Akke.

 2. Haha, ik op jouw site kijken, en natuurlijk meteen de titel M&M-tuin aanklikken, in volle verwachting van vrolijk uitgestrooide kleurrijke chocolade-M&M’s 😛

  Je krijgt het zo maar druk met blogschrijven met die twee tuinen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.