Weersvoorspelling

Ruim een week geleden zag ik dat er voor mijn woonplaats deze week aardig wat regen voorspeld werd. Om me heen begonnen mensen al te klagen: “Het wordt heel slecht weer!” Ik haalde echter opgelucht adem. De pomp op de tuin was inmiddels wel weer aangesloten maar het water geven van steeds meer planten in de tuin is een behoorlijke klus. En de grond begint er steeds droger uit te zien.

Begin deze week zag ik tot mijn teleurstelling dat het aantal voorspelde dagen met regen al sterk verminderd was. Nog twee dagen met iets aan water. Voor woensdag stond er 4 mm, voor zaterdag 10 mm op de ‘planning’. Niet genoeg om de droogte op te lossen, maar tenminste weer wat vocht waar ik niet voor hoef te pompen en te sjouwen.

De voorspelde 4 mm voor woensdag daalde naar een voorspelling van 2 mm. De 10 voor zaterdag is al gezakt naar 8.

Toen ik gister op de fiets stapte begon het net te regenen. En hoewel ik moet zeggen dat ik er niet van geniet om nat te regenen, was ik toch teleurgesteld dat ik niet natter werd. Het is te hopen dat de 8 mm voor zaterdag meer inhoudt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.