Bonenstaken

Bo-nen-staak (meervoud: bonenstaken)

  1. (de; m) lange stok waarlangs je bonen laat opgroeien
  2. (de; m,v) lang, mager iemand

Van Dale Woordenboek


Elk jaar verrijzen er hele stellages met stokken waarlangs de klimbonen moeten groeien. Elk jaar weer hik ik er tegenaan om ook zo’n stellage te bouwen. Maar aangemoedigd door blog-lezers en andere tuinders heb ik dit jaar ook een bouwsel gemaakt met stokken en tiewraps. En zoals iedereen al zei, het bleek heel gemakkelijk te maken! Toch ben ik er o zo trots op. Het ziet er zo netjes uit, vol verwachting uitkijkend naar de bonen die er langs gaan klimmen.

Langs deze bonenstaken zullen kapucijners gaan groeien. De eerste plantjes komen al boven de aarde uitpiepen. De lange stokken waren na het maken van dit bonenrek helaas weer bijna op. Ik heb maar snel een stel nieuwe gehaald want dit jaar heb ik heel wat stokbonen besteld. Zulke klimmers gaan namelijk veel minder rotten als het nat weer is. En ze nemen ook nog eens minder ruimte in. En nu het bouwen met bonenstaken geen probleem meer oplevert, heeft dat toch de voorkeur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.