Bodembedekkers

M&M-tuin

Een tuin onkruid-vrij maken is stap één. Stap twee is zorgen dat het onkruid geen kans krijgt om terug te keren. Het ene onkruid is hardnekkiger dan het andere. Maar elk plantje heeft last van concurrentie. Dus is het belangrijk dat er na het onkruid verwijderen andere plantjes voor in de plek komen. Ik maak graag gebruik van bodembedekkers. Ze zijn gemakkelijk in te korten als je de ruimte nodig hebt en houden het onkruid goed tegen. Dus haalde ik uit mijn Spruit-tuin (tsja, met 2 volkstuinen hebben ze toch een naam nodig) 12 bakjes met bodembedekkers. Na twee weken extra aandacht op mijn balkon waren ze klaar voor de volgende standplaats.

Ik heb inmiddels een globaal tuinplan gemaakt voor de M&M-tuin waardoor ik de plantjes meteen op het juiste plekje kan zetten. Achterin de tuin moeten de fruitstruiken komen en juist daaronder zijn bodembedekkers ideaal. Door ze nu alvast te planten kunnen ze zich rustig uitbreiden terwijl ik verder ga met het ontginnen van de tuin.

Verder had mijn vriend nog een pot met uitgebloeide tulpenbollen op het balkon staan. Ik moest ze een beetje snel kwijt en tussen de bodembedekkers leek me wel een veilig plekje. Daar ga ik voorlopig nog niet graven. En wie weet wordt ik volgend jaar compleet verrast door bloeiende tulpen. Het zou me namelijk niets verbazen als ik volgend jaar de bollen alweer vergeten ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.