Tijd van de Amaryllis

Nog nooit eerder had ik zoveel Amaryllissen tegelijk in huis. De eerste staat al het hele jaar op mijn balkon. De uitgebloeide amaryllis van vorig jaar die weer nieuwe energie heeft opgedaan. Nummer twee is ook een bol. Al enige tijd ligt het in de vensterbank maar behalve het puntje is er nog weinig aan de bol te zien. Misschien maar goed ook want als de bol eenmaal begint uit te lopen is het toch wel verstandig om het ergens in te zetten. Nu ligt ‘ie op zijn kant.

Met een bosje bloemen kwam Amaryllis nummer drie binnen. Ik herkende de bloem eerst niet, tot ik zag dat de drie donkerrode knoppen aan één dikke stengel zaten. Ah! Dat zou wel eens een Amaryllis kunnen zijn. En ja hoor, een paar dagen later werden de knoppen grote bloemen, prachtig donkerrood!

Nummer vier is ook een bloem. Deze is wit. Twee van de vijf knoppen zijn open. Ik hoop de bloem langer goed te houden door de vaas in de badkamer te zetten. In de woonkamer heb ik al een mooie bos bloemen en zo kan ik het wat spreiden. Ik ben benieuwd hoe lang een Amaryllis in een vaas goed blijft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.