Jong leven

Op mijn fietstochtje naar de tuin kom ik langs allemaal plekjes met jong leven. Vroeg in het voorjaar zag ik steeds meer lammetjes verschijnen, wit en bruin. Een zwaan zit druk te broeden en doet voorbijgangers regelmatig even stilstaan. Bij het water halen voor de tuin, uit de sloot, sprong er haastig een moedereend met drie kleintjes van de wal af. Op nog geen meter afstand zwommen ze haastig naar een veiliger plekje. En tussen het hoge gras en riet langs de slootwal kan ik soms net een lichte moedereend ontwaren met donzige gele kuikentjes. Inmiddels zijn ze al drie keer zo groot en heb ik ze gefotografeerd. En zo ontdekte ik dat er één vreemde eend in de bijt zit. Of zijn er drie bijzondere eendjes? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.