Snijbloemen

Tussen alle soorten groente en fruitstruiken maak ik graag wat ruimte voor bloemen en planten. Een deel daarvan is éénjarig. Eénjarige planten zijn misschien meer werk maar zeker ook de moeite waard. Ze bloeien doorgaans erg uitbundig, al het moois laten ze zien in dat ene seizoen.

Mijn favoriete éénjarige is de Zinnia. Al jaren zaai ik daarvan wat in het voorjaar. Het is elk jaar weer een verrassing welke kleuren ik heb, aan het zaadje is het namelijk niet te zien. Dit jaar zijn het vooral gele en er zit één felroze bij. Het ziet er vrolijk uit. En door ze zo mee te nemen in de geleegde bokashi-emmer worden ze onderweg naar huis ook nog beschermd tegen knakken. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.