Ananaskers

Voor het eerst heb ik ananaskers in mijn tuin groeien. Vorig jaar proefde ik het voor het eerst van een andere tuinder en dat smaakte heerlijk. Aangezien ik al eens overwogen had om de plant te zaaien, was ik al snel om. Inmiddels groeit er een enorme struik met zachte bladeren in de tuin. De geel met bruine bloemetjes ontwikkelen zich tot lampionnetjes die van groen naar geel kleuren. Als de lampionnetjes wat dor beginnen te worden is de ananaskers rijp.

Omdat mijn plant iets achterloopt in groei was mijn buur-buurman (van wie ik de planten kreeg) al verder met zijn oogst. Ik kreeg een bakje mee om alvast te kunnen proeven. Het zijn zoetzure oranje bessen met een karakteristieke smaak en bomvol zaadjes. De kans is groot dat er volgend jaar vanzelf weer ananaskers opkomt als er ergens een vruchtje op de grond is gevallen. Anders kun je makkelijk wat zaad bewaren om volgend jaar te gebruiken.

Inmiddels heb ik ook van eigen struik al de eerste ananaskers gegeten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.