Grondboor

Ik heb een zo’n ding helemaal niet zo vaak nodig, maar als ik ‘m wél nodig heb… tsja… dan had ik ‘m niet. Een grondboor. Ideaal als je een paar palen in de grond wilt slaan in je volkstuin. Nu er weer een tuinverhuizing op stapel staat komt zo’n boor goed van pas. Dus vroeg ik mijn pake of hij eens om zich heen wilde kijken als hij bij de kringloop aan het struinen was. Mijn pake heeft al jaren een volkstuin en, ook belangrijk, hij heeft ook verstand van goed materiaal. Dus het grootste deel van mijn tuingereedschap komt eigenlijk bij hem vandaan.

Een grondboor vinden bleek toch nog niet zo gemakkelijk maar toen mijn ouders met pake langskwamen hadden ze een cadeautje voor me: een nieuwe grondboor. Want ja, als ik een dan toch een grondboor wilde: dan kwam die toch nu het beste van pas. Niet alleen de volkstuin moet verhuizen maar ook onze achtertuin ligt open en moet nog ingericht worden. Ik ben er dan ook erg blij mee.

Zulk goed materiaal moet natuurlijk ook goed gemerkt worden. Maar in tegenstelling tot al mijn andere gereedschap, kon ik deze niet merken met mijn houtbrander. Een grondboor is helemaal van metaal.

Dan heb ik nog een ander familielid dat kan helpen. Hij klust graag en heeft zowat al het gereedschap wat je kunt bedenken. Mijn broer. En die kwam vandaag juist langs. Hij nam zijn dremel voor me mee. Terwijl mijn man en hij de tegels uit de tuin sjouwden om naar mijn broers achtertuin te verhuizen (wat moet zo’n tuinvrouwtje als ik nu met een geheel betegeld achtertuin tenslotte?) ging ik met de dremel aan de slag. Even later kon iedereen mijn grondboor herkennen. Als die eens ergens blijft staan kan iedereen zien dat die van mij is. Nu nog even in de gaten houden dat het niet gaat roesten. Gezien mijn zuinigheid op mijn gereedschap zal dat wel meevallen. Alles wordt altijd schoongeveegd en afgedroogd weer opgeruimd. En anders zal ik nog even moeten lakken met doorzichtige lak. Maar dan is de grondboor allang ingewijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.