En het weer was…

DSCN6365_rs
In het vak rechtsvoor heb ik ook aardappels gepoot. En onder de kas staan uitgeplante zinnia’s en zomerasters.

Zonnig! En hóe, heerlijk! Voor het geval jullie het gemist hebben omdat jullie binnen bezigheden hadden: ik heb er wel voor 10 van genoten. Ik had heel wat bezigheden op mijn lijstje staan en zowaar is dat ook gelukt. Er is een tweede lading aardappelen gepoot (voor volgend jaar kan ik wel de helft bestellen want ik heb er nu teveel over, maar goed, de verpakking was niet kleiner) en dankzij de weersvoorspellingen hoef ik niet tot 15 mei te wachten (ijsheiligen) maar kon ik nu al de gladiolen in de grond stoppen. Ook daarvan heb ik meer dan genoeg, ze hebben zich vorig jaar enigszins vermeerderd. Genoegburen die ik er nog blij mee kan maken.

DSCN6367_rsDe rabarber klaagde over te weinig water en begon door te schieten. De appel- en perenboomtaal versta ik nog niet, maar de buurman wees me er op dat die ook stonden te springen om water. Meteen heb ik de hele tuin maar royaal bediend. Ik was wat voorzichtig met water geven aangezien ik geen luie planten wilde kweken én omdat de planten die bij mij sterven doorgaans teveel hebben gehad. Maar op een tuin is dat toch een ander verhaal.

DSCN6368_rs
Op de vrijmarkt gister 3 phloxen gekocht.

 

DSCN6366_rs
Achterin zinnia’s, voorin zomerasters. En nog een deel pas gezaaid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.