Plantjes kopen

een zonnige gieter
een zonnige gieter

Wat is het toch heerlijk als je naar een tuincentrum mag met de missie om wat planten te kopen! Niets is leuker dan dat. Doorgaans heb ik eerder teveel planten dan dat ik nog nieuwe nodig heb en moet ik me de hele tijd beheersen in zo’n winkel, maar gister kon ik dan toch mijn slag slaan. Weliswaar met een lijstje, maar toch.

Tegen de muur wil ik een klimhortensia hebben en daarbij dan een clematis zetten die goed tegen de schaduw kan. Ik had al eens eerder gezocht naar een clematis die in de schaduw kan staan, maar in de winkel zag ik alleen labeltjes met ‘zon’ en hooguit ‘halfschaduw’. Ik heb echter een boek over Clematissen (Clematis zelf kweken) en daarin vond ik wat soorten die goed tegen schaduw kunnen. Sommige clematissen behouden hun kleur beter, andere zijn sterk groeiend. Met het lijstje van de mogelijke clematissen toog ik naar de winkel. Genoeg keus, maar voor mij maar één die aan de eisen voldeed: Mr. President, met grote paarse bloemen. Op het kaartje staat desondanks ‘zon’ vermeld, ik hoop dat het goed komt.

Verder had ik nog een gieter nodig met een sproeikop (de gieters die op de tuinen staan voor gebruik hebben geen sproeikop en dat is wel lastig water geven bij de kleine plantjes/zaadjes) Há, kleurtjes om uit te kiezen! Uiteraard moet het een vrolijke gieter zijn. Voor als het in de winter kaal en somber is. Kan ik altijd nog van mijn gieter genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.