Rozen

Ik heb al eens geschreven over mijn roos waar ik zo trots op ben. Het is een grootbloemige rode roos die valt onder de theehybriden

gele roos, onbekend soort
gele roos, onbekend soort

en heeft de naam ‘Ingrid Bergman’. De roos geurt licht en daar heb ik het op uitgezocht. Momenteel heeft de Ingrid Bergman 6 knoppen en is het nog geheel luisvrij.

Binnen heb ik ook een roos staan. Deze heb ik gekocht als heel klein, schattig roosje in een potje met een diameter van zo’n 4 cm. Inmiddels staat het in een pot met een diameter van zo’n 13 cm en heeft het twee knoppen. De bloemen zijn geel met een rood randje, heel bijzonder. Vorige week ontdekte ik luizen op de knoppen maar ik was er vroeg bij want inmiddels is het alweer luisvrij.

Ik zal toegeven, het is niet altijd zo goed gegaan in mijn rozenwereldje. De eerste drie rozen die ik had gingen allemaal in het eerste

jaar dood door ziektes, eentje zelfs vóór het de kans kreeg om te bloeien. Van de andere twee kreeg ik er eentje prachtig in bloei en vanaf dat moment was ik verkocht. Sindsdien blijf ik het proberen. Vorig jaar heb ik een heel arsenaal aan hulpmiddelen aangeschaft: rozenmest, Vital (een plantenspuit met extra vitaminen) en Bio insectenspray tegen de ziektes. En hoewel er drie rozen het wederom niet hebben overleefd, zijn er nu twee die ik inmiddels ruim een jaar heb en dat geeft een heleboel voldoening! Nog even afwachten en dan kan ik genieten van hun bloemen!

Ingrid Bergman
Ingrid Bergman
Ingrid Bergman
Ingrid Bergman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.