Te kort

Het maakt niet uit hoeveel tijd ik doorbreng in mijn tuin, de tijd is altijd te kort. En vandaag is de dag te kort want ik had nog veel langer in de tuin bezig willen zijn. Maar goed, beter kort dan niet. Er is weer genoeg te vertellen over die anderhalf uur dat ik er ben geweest. Helaas geen foto’s vandaag, ik was m’n fototoestel vergeten. Het is elke keer weer een hele onderneming om alle spullen bij elkaar te pakken en zo nu en dan gaat er wel eens het verkeerde mee of vergeet ik wat. Wat dat betreft wordt het tijd dat ik een schuurtje of kast op mijn tuin zet, dan hoef ik niet zoveel mee te nemen.

De ‘Friese’ framboos staat inmiddels in de volle grond. Hij leek luisvrij, ik hoop dat het zo blijft. De raketsla, die groot genoeg is om te plukken, heeft helaas wél last van ongedierte. Ik vermoed een of ander klein zwart/blauw glimmend springkevertje maar luis zou ook kunnen. De sla zit vol met gaatjes en bruine plekjes. Jammer! Gelukkig is raketsla makkelijk te verbouwen en groeit het snel. Ik denk dat ik maar wat op m’n balkon ga zaaien, dan heeft het waarschijnlijk minder last van beestjes.

Ik las een paar dagen geleden een artikel van de vlinderstichting met tips om (meer) vlinders in je tuin te krijgen. Eén van de tips is om een brandnetel (in een emmer) in je tuin te laten staan. Er zijn rupsen die uitsluitend brandnetel eten (há, en dus niet mijn bloemkool) namelijk die van de kleine vos, dagpauwoog, landkaartje, atalanta en de gehakkelde aurelia. En aangezien ik in mijn tuin een brandnetel had staan heb ik deze nu in een pot ingegraven op het plekje voor de vlinderbloemen. Het is een kleine moeite en wie weet levert het nog mooie vlinders op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.