Bijenhotel

DSCN6473_rsIk schreef laatst al over het insectenhotel dat sinds kort bewoond is. Toen ik dat hotel wilde aanschaffen zei de buurman dat je zoiets ook prima zelf kunt maken met holle stengels en wat timmerwerk. Ja, weer zoiets waar ik allemaal hobbels zie die ik dan moet nemen. Dat geeft niks, sommige dingen moet je gewoon de tijd geven. Ik kocht een insectenhotel omdat ik al die hobbels op dat moment niet wilde nemen. Maar ondertussen dacht ik erover na en bij het snoeien in de herfst (in m’n ‘leenmoestuin’) legde ik alle holle stengels apart. Die had ik dan maar vast.

Op mijn verjaardag kreeg ik een boormachine. Nu ben ik heus niet zo’n klusvrouw, voor ’t geval jullie dat denken. Het was waarschijnlijk de eerste keer dat ik een boormachine aanraakte en dat was ook meteen mijn eigen apparaat. Altijd fijn als er dan een geduldige broer is die je met alle liefde de ins en outs van het boren wil uitleggen. En als oefenproject kon ik mooi gaten in allerlei verschillende maten boren voor een bijenhotel. Há, weer een stapje verder! Voor mem boorde ik ook allemaal gangetjes in twee blokjes hout en samen maakten we elk een bijenhotel. Zo had ik tenminste iemand in de buurt die me kon helpen bij het timmeren en zagen. Tsja… bij zulke klussen heb ik opeens het gevoel dat ik twee linkerhanden hebben die ook nog eens niet kunnen samenwerken. Het zal wel duidelijk zijn dan jongens en meiden niet hetzelfde zijn opgevoed, maar dat zal denk ik meer aan de interesses hebben gelegen dan aan de opvoeding. Gelukkig ben je nooit te oud om te leren.

DSCN6475_rsFiguurzagen kan ik wel, daarvoor heb ik zelfs een rechterhand 🙂 Schilderen vind ik zelfs leuk en zo kwam de afgelopen week een einde aan mijn project.

Het zou kunnen komen doordat ik trots ben op alle hobbels die ik genomen heb, maar zeg nou zelf, hij is wel érg mooi hè?

Eén antwoord op “Bijenhotel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.