Kraamkamer

Holletje vanmorgen om 10 uur
Holletje vanmorgen om 10 uur

Ik ga zo naar de tuin en daarover valt vast genoeg te vertellen, maar dat moet maar even wachten. Voor vandaag heb ik namelijk iets bijzonders om te laten zien.

Vanmorgen zat ik op m’n balkon te ontbijten toen ik zag dat er een bij rechtstreeks mijn bijenhotel invloog. Blijkbaar is deze toch niet zo moeilijk te vinden. Aangezien ik na een tijdje observeren erachter kwam dat deze bij erin bleef zitten bleef ik het holletje in de gaten houden. Op een gegeven moment zag ik wel wat bewegen maar toen ik een foto wilde maken kon ik niet meer met zekerheid zeggen of er nog een bij in zat.

Echter, zonet bij het koffiedrinken gluurde ik nog eens in het holletje en zowaar! Een bij is druk bezig met het leggen van haar eitjes… En dat heb ik kunnen vastleggen met mijn fototoestel. Duidelijk te zien is dat de bij een heleboel nectar bij zich heeft, dit is de eerste voeding voor de larven.

holletje vanmiddag om 4 uur
holletje vanmiddag om 4 uur

Leuk toch?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.