Geplukte roos

Gister nam ik een dapper besluit: ik besloot om een roos van mijn rozenstruik af te knippen om deze cadeau te doen. Het nadeel daarvan is dat de roos minder lang goed blijft en daarom twijfelde ik eraan of ik het wel moest doen. Maar aangezien de struik vol bloemen zit en deze roos al richting uitbloeien ging, knipte ik toch. En zo mocht ik het genoegen ervaren van het geven van een zelf opgekweekte roos. Dat is heel bijzonder, totaal anders dan het geven van een gekocht bos bloemen.

Drie rozen in combinatie met bloeiend zevenblad, een uniek boeket.
Drie rozen in combinatie met bloeiend zevenblad, een uniek boeket.

’s Middags durfde ik het aan om nog een paar rozen af te knippen, de eerste keer is toch het moeilijkst. Deze afgeknipte bloemen hebben niet zo’n mooie rechte steel waardoor het nogal lastig is om ze in een vaas te zetten. Het zal wel komen doordat ze onderaan de struik zaten en door het draaien van de pot besloten een andere kant op te kijken. Maar toch, ze zijn rood, mooi en royaal in blad. En zo kan ik ook binnen genieten van mijn prachtige rozen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.