Afknippen?

zomeraster
zomeraster

Om thuis ook nog te kunnen genieten van mijn prachtige volkstuin heb ik een rijtje snijbloemen gezaaid. Zoals jullie vast al gemerkt hebben maak ik van veel meer planten gebruik om een leuk bosje bloemen op tafel te hebben staan. De rucola, mosterdblad, spinazie en vrouwenmantel hebben mijn tafel al gesierd, net als de prei die er momenteel staat.  Als ik de gezaaide snijbloemen bekijk, de zomeraster en zinnia, dan kan ik het bijna niet over mijn hart verkrijgen om ze af te snijden. Ze zijn zo prachtig! Eenmaal afgesneden blijven ze veel minder lang goed dan als ze met hun wortels in de volle grond staan…

Maar goed, van de rozenstruik heb ik op den duur ook bloemen afgeknipt dus wie weet komt het nog eens zover. Tot die tijd geniet ik maar van de mooie foto’s die ik ervan kan maken.

zinnia
zinnia; komt de kern jullie niet bekend voor?
zinnia
zinnia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.