Bieten

DSCN6934_rs  Vanmorgen ging ik lekker op tijd naar de tuin om nog voor de warmte aan de slag te kunnen. Ik had een wekker gezet op mijn mobiel om me eraan te herinneren wanneer het tijd was om naar huis te gaan. Op de tuin vergeet ik de tijd namelijk altijd. Gelukkig hoor ik de torenklok daar nog wel maar het enige wat deze doet is mij eraan herinneren dat er weer een uur voorbij is. En dat doet hij om de haverklap. Nou ja, voor mijn gevoel dan.

Ik was dan ook enigszins verbaasd toen ik merkte dat ik klaar was in de tuin en dat de wekker nog niet eens gegaan was. Dat is het voordeel van regelmatig gaan en de boel bijhouden. Al het onkruid is verwijderd. Voorlopig even vrij dus! Al zal de boel zo nu en dan wel even wat water moeten hebben en is er ook met enige regelmaat wat te oogsten.

DSCN6936_rsZo heb ik vandaag 8 dikke rode bieten kunnen oogsten. Mjammie! Ik heb al 2x rode biet gegeten van eigen tuin dus deze heb ik in een emmer met droog zand gedaan om ze wat langer te kunnen bewaren. En de buren mocht ik verblijden met het blad van de bieten, zoveel krijg ik in mijn eentje niet op. Er zitten nog genoeg bieten in de grond, een heerlijk vooruitzicht!

2 antwoorden naar “Bieten”

    • Bietenblad kun je eten, bijvoorbeeld als sla. De buren gooien het in de blender om er een gezond sapje van te maken. Wel even op smaak maken met wat zoet fruit of zo, anders is het niet zo smaakvol en is de kleur niet erg aantrekkelijk 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.