Vlinderstruik

Gister heb ik een verhaaltje aan mijn blog zitten dicteren maar deze is blijkbaar nog niet aangesloten op het telepathisch netwerk want het is niet aangekomen. Dan maar zo. Sinds kort heb ik twee vlinderstruiken in mijn tuin. Een kleintje, van zo’n 3 takken, en een grote met al dikke verhoutte takken. Het is er niet echt de tijd voor om te verplanten, maar als de buren ze uit de tuin halen dan kan ik ze er toch maar beter meteen inzetten anders wordt het zeker niets. De kleine kreeg ik het eerst en inmiddels kan ik merken dat deze is aangeslagen. De takken staan stevig en de bladeren hangen niet meer. De grote struik is twijfelachtig. Hoewel je zou denken dat deze meer kans heeft op overleven ben ik bang dat het te heet is geweest en daar heeft de struik zeker onder te lijden. Gister heb ik ‘m weer royaal water gegeven, maar in tegenstelling tot de kleine struik, hangen de bladeren niet alleen slap maar kleuren er ook al een aantal bruin. Vanavond maar weer eens kijken en uiteraard water geven.

DSCN6917_rsDe roos op mijn balkon doet het fantastisch! De eerste 9 bloemen zijn inmiddels allemaal uitgebloeid en nu begint de roos aan de volgende serie. Ik telde 10 knoppen, waarvan er al 4 opengegaan zijn. Wat een genot om naar te kijken. Het rood van de roos is een hele pure kleur rood. Vooral als de bloemen net opengaan. Op de foto lijkt het meer roze dan in werkelijkheid maar, vooral in het begin, kan het niet roder. Prachtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.