Paarse bloemetjes

DSCN6915_rsWel eens paarse bloemetjes in een salade gezien? Het kan! De bloemetjes die jullie op de foto zien zijn de bloemen van mijn donkere basilicumplant en deze zijn eetbaar. Leuk om een salade voor een etentje mee te versieren. En tegelijkertijd voegen ze ook wat toe aan de smaak. Daarnaast gebruik ik graag de zoetzuur van beppe (die ik overigens dit jaar hoop zelf te kunnen maken van eigen gekweekte groente): ingemaakte courgette, wortel, ui en paprika met kurkuma en mosterdzaad. Heerlijk fris door de salade. En altijd in huis want het blijft lang houdbaar.

Gister kwam ik er na het doen van de boodschappen achter dat ik was vergeten wat te halen als vulling voor de salade. Ach ja, dat krijg je als je de sla zo uit de tuin kunt halen en er verder niet bij stilgestaan hebt dat sla en bieslook alleen wat saai is. Maar dankzij de zoetzuur, rozijnen en de mooie bloemetjes van de basilicum was de salade toch geslaagd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.