Drukbevolkt

DSCN6928_rsMijn Lavatera is een drukbevolkte plant. Er zitten al geruime tijd duizenden luizen in. Nu ben ik van mening dat het ’t beste is om daarin een natuurlijk evenwicht te laten ontstaan en toen ik lieveheersbeestjes op de plant ontdekte verwachtte ik ook wel dat het goed zou komen. De lieveheersbeestjes waren druk bezig met eten en het zichzelf voortplanten. Inmiddels bevat de plant dus nog meer bewoners, naast de volwassen lieveheersbeestjes zitten er ook nog een heleboel larven in. En mieren, die de luizen proberen te verdedigen zodat ze zelf het sap van de luizenlarven kunnen uitzuigen. En oorwurmen die ook graag luizen eten. Het is nog een wonder dat de plant nog niet is bezweken onder zijn bewoners, maar juist volop in bloei staat. Zo zie je maar weer dat de natuur haar mannetje wel staat!

DSCN6927_rsDSCN6929_rs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.