Volkstuin buurten (1)

Ik vind het altijd leuk om een ander zijn tuin te bekijken. Als ik door de wijk wandel bekijk ik de planten die mensen in de tuin hebben staan. Kiezen ze voor veel eenjarige maar overvloedig bloeiende bloemen of gaan ze voor vaste planten? Welke planten vind ik mooi en wil ik misschien zelf wel in mijn tuin (of op balkon) en welke vind ik te groot, te klein, onpraktisch of gewoonweg niet mooi.

Een volkstuin is nog interessanter om te bekijken. Welke groenten verbouwt de ander die ik niet heb? Zou dat wat zijn voor volgend jaar? En hoe staan de bieten er bij die ander bij, zijn ze al verder dan die van mij of zijn die van mij juist vroeg? Hoeveel zaaien ze ongeveer? En hoe bouwen ze zo’n stellage voor de bonen of een rasterwerk voor de fruitstruiken of grote bloemen? Van alleen al het observeren kun je een boel leren.

Gister mocht ik pakes tuin bekijken. En dit keer kon ik ook nog om advies vragen. Mijn bloemkool is nog lang niet zover dat ik kan oogsten, terwijl bij pake de meeste oogst al binnen is. De courgette is bij hem al veel verder (ik mag er morgen even lekker van nagenieten) terwijl ik nog zit te wachten op de bloemen. Daarentegen doet mijn prei het al beter en de ui gaat ongeveer gelijk op. Het was leuk om eens te buurten. Wat dat betreft is het jammer dat we niet zo dicht bij elkaar wonen, anders deed ik het vaker.

O, en als ik binnenkort me weer in het zweet loop te sjouwen met al het water dan mag ik me gelukkig prijzen want pake moet minstens 3x zover lopen. Geen wonder dat hij de planten minder water geeft, pure noodzaak!

Ik heb toestemming om wat foto’s van pakes tuin te laten zien, morgen neem ik jullie mee voor een kijkje in zijn tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.