vlinder

Vandaag vloog er opeens een vlinder door mijn huis. Een prachtige dagpauwoog. Ik had de deuren en ramen tegen elkaar opengezet om het huis wat te laten afkoelen en de vlinder was vrolijk naar binnen gevolgen. Het schoot echter al snel in de stress toen het merkte dat het open raam waar het doorheen naar buiten wilde vliegen geen open raam bleek te zijn. Hevig fladderend probeerde het een uitweg erdoor naar buiten te vinden. Ik wilde helpen door de luxaflex omhoog te doen zodat het daar niet achter opgesloten bleef zitten vliegen maar daardoor was het helemaal in de war. Uiteindelijk is het gelukt om het beestje buiten te krijgen. Het merkte blijkbaar meteen de vrijheid op want het vloog met een grote boog rustig weg. Een huis is ook maar niks. Zelfs bij een vlinderliefhebber is er veel te weinig nectar, te weinig groen en teveel obstakels. Lang leve de vrije buitenwereld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.