Toentomatentomatentomatentovrat

DSCN7063_rsMijn tomaten beginnen te verkleuren, hoera! De eerste tomaten (van de plant op mijn balkon) zijn al bijna rood genoeg om te plukken. Het heerlijke van de planten zo dichtbij huis hebben is dat je ze zo lang mogelijk kunt laten zitten. Wisten jullie dat voor de supermarkt veel groente en fruit al geplukt wordt voor het rijp is? Het duurt een tijdje voor het in de winkel ligt en nog langer voor het bij de mensen thuis is dus als ze het plukken als het precies goed rijp is, is het overrijp op het moment dat de klant het thuis heeft. Heel logisch dus. Maar dat betekent wel een heel aantal zonuren minder en ook een heel stuk minder smaak. Je zou toch al je groente zelf willen verbouwen?

En nog even een foto van (een deel van) mijn tuin. Kijk eens hoe groot de zonnebloemen al zijn; rechts op de foto is nog net de grootste boom van de buurman te zien.

Uitleg titel: To en Tom aten tomaten, Tom at en To vrat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.