Zomaar wat foto’s

DSCN7102_rsWat zet je op de foto als je in de tuin bent, dat is elke keer maar weer de vraag. Doorgaans maak ik even een overzichtsfoto zodat je in één opslag kunt zien hoe de tuin erbij staat. Daarnaast vind ik het ook leuk om details te fotograferen. Deze keer een mix.

DSCN7106_rsLaatst schreef ik al over mijn frambozenstruiken die ik langs een lijntje wilde leiden, zie hier het resultaat. Ik ben er nog niet klaar mee, maar het lijkt al een stuk beter. Een ander idee (wellicht beter maar ook wat meer werk) heb ik bij een andere tuinder gezien: stevige palen in de grond slaan en dan met een waslijn ertussen. Een waslijn geeft natuurlijk wat meer steun dan deze draden. Ach, wie weet begin ik ook nog eens aan zo’n project, alles stukje bij beetje.

DSCN7107_rsEn kijk dan nog even naar de zonnebloemen, wat zijn ze groot hè! En dankzij mijn stapeltegelstellage staan ze bijna allemaal weer overeind terwijl er wel weer een storm is geweest. Dat werkt dus een stuk beter dan stokken, althans wel voor zulke grote, dikstammige zonnebloemen.DSCN7076_rs Ik denk overigens dat ik volgend jaar de zonnebloemen maar weglaat, ze zijn groot en het is riskant als ze omvallen, voor hetzelfde geld pletten ze dan een deel van mijn oogst, mijn bessen- of vlinderstruik. Bovendien zitten de bloemen nu zo hoog dat ik er bijna een trappetje voor nodig heb om ze te bekijken. Maar het heeft ook wel iets, vandaar dat ze er dit jaar wel staan.

Als laatste dan nog mijn tomatenplantenoerwoud. Rechts heb ik een stukje wat uitgedund, de onderste bladeren eraf. Verder ben ik nog niet gekomen, het is een hele zoektocht naar het begin van elke tomatenplant. Maar het zou zeker wat opleveren want nu is het een hele zoektocht naar de rijpe tomaten.

DSCN7105_rs

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.