Geprikte piepers

Vandaag kon ik mijn aardappels oogsten. Het werd hoog tijd maar ik heb zelf geen riek en weet bovendien niet precies hoe het moet dus ik wilde het doen als er iemand op de tuin was die een riek had en die het me even kon voordoen. En vandaag was dat het geval. Eén van de ‘guppen’ wilde me zijn riek lenen en hielp me op weg. Er kwam een prachtige oogst tevoorschijn. De grootste aardappel is ter grootte van minstens 1 1/2 maaltijd wat mij betreft, zo niet 2 maaltijden.

Ik heb nu ongeveer een half blok gedaan van de 2 blokken aardappels. Het is intensief werk en bovendien waren mijn twee emmers vol en kon ik toch niet meer meenemen.

Sommige aardappels werden gespietst aan de riek, die kan ik niet zo lang gaan bewaren maar er zijn genoeg mooie, gave aardappelen die nu liggen te drogen in mijn net ontvangen aardappelkistjes op mijn gloednieuwe zolder. Nu heb ik een echte voorraadzolder. Nog een touw spannen om de uien aan te hangen en wat stevige emmers aanschaffen om de rode bieten in zand te kunnen bewaren en de winter kan beginnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.