klimplanten

DSCN7816_rsVanmiddag kwam ik langs het tuincentrum en ik kon de verleiding niet weerstaan om even binnen te kijken. En van kijken komt kopen, althans wel in een tuincentrum. En al helemaal als er veel aanbiedingen zijn in verband met het naderen van de winter.

DSCN7815_rsAls ik binnenkort mijn grote roos in mijn volkstuin heb gezet, heb ik een flinke plantenbak over die ik mag vullen met nieuwe planten. O, wat heerlijk is dat! Ik had al bedacht dat ik graag een klimplant in de bak wilde hebben en zat te denken aan een clematis. Ik heb een prachtig stuk muur waar ik iets langs omhoog wil laten groeien. Omdat er een raam boven zit kan ik eventueel iets langs een touw geleiden, het mag dus gerust een niet-hechtende klimmer zijn. Al neuzende tussen de klimplanten kwam ik op een andere leuke combinatie. Een klimhortensia die bloeit van juni-augustus met een vuurdoorn die bloeit van mei-juni en oranje bessen draagt van september-december. Acht maanden lang iets fleurigs langs mijn muur. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. En zo staan mijn nieuwe aankopen te wachten op mijn balkon tot hun nieuwe pot is gearriveerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.