Tuin online

Een tijdje geleden werd ik door een vriend erop gewezen dat er zoiets bestaat als een online tuin. Je kunt je eigen profiel aanmaken en alle planten die je in je tuin hebt staan aanvinken. De website laat dan in één overzicht zien wat je wanneer moet snoeien, oogsten, bemesten etc. En laat dat nou precies zijn wat ik nog nodig had! Ik had al zitten overwegen om voor mijzelf een overzicht per maand te maken wat er ongeveer moest gebeuren in de tuin, maar het was er nog niet van gekomen. En nu hoeft dat ook niet meer. Na het aanmaken van mijn profiel kon ik in één oogopslag zien wat ik moet doen.

En zo zie ik dat ik nu al de bloemkool kan gaan zaaien. Ah, pake zorgt ook altijd dat hij vroeg is met de bloemkool, dat scheelt de rupsenplaag. Ik hoorde al wat geruchten van mensen die aan het voorzaaien waren en ik moet zeggen dat het nog helemaal niet in mij opgekomen was om alweer te beginnen. Mijn veldsla (wat ik als sla voor in de winter wilde eten) is nog zo klein dat ik er nog geen ogenblik bij stilgestaan heb dat de groenten voor in de zomer al vast willen beginnen.

Op de site staan duizenden plantensoorten waaruit je kunt kiezen. En staat de jouwe er niet bij dan maak je zelf een foto en voeg je de plant toe. De grote hoeveelheid maakt het wel eens lastig om de goeie eruit te kiezen. Want welk type heb ik eigenlijk? Gewoon een winterviooltje blijkt dan niet meer zo ‘gewoon’. Maar ach, je kunt het jezelf zo moeilijk maken als je wilt, zo precies komt het eigenlijk helemaal niet. Want wat snoei- en planttijd betreft zal het niet zoveel schelen.

Het zou leuk zijn als jullie mijn digitale tuin ook even konden bekijken, maar ik kan mezelf niet eens vinden tussen de 2400 tuinders. Maar eens een kijkje nemen op de site kan natuurlijk wel:

www.mijntuin.org

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.