Tuinplan

Het is de tijd om mijn tuinplan van vorig jaar eens onder de loep te nemen. Aangezien ik gebruik maak van wisselteelt kan ik het plan van vorig jaar niet klakkeloos overnemen. Bovendien is er nogal wat veranderd in de tuin. Volgens mij ben ik wat te enthousiast geweest met het planten van vaste planten. Zoveel vakken zijn er niet meer over om nog te vullen met groente… Maar goed, al doende leert men en zo doe ik het ook.

tuinplanIk heb het (kale) overzicht van vorig jaar er eens bij gepakt en ingevuld wat er nu zoal in de tuin staat aan vaste planten. De roos is van pot naar tuin gegaan, er zijn zowaar 2 vlinderstruiken bij gekomen (waarom eigenlijk twéé?), een klein appelboompje, een grote lavatera dat een vaste plant blijkt te zijn in plaats van éénjarig, een serie aan fruitstruiken en dan de talloze kleine stekjes van de aardbeiplanten die weer een plekje in de grond hebben ingenomen.

Een plan van vorig jaar om een zithoekje te maken is blijven liggen, ideaal om te doen als de tuin nog redelijk leeg is.  Daarnaast heb ik inmiddels een mooie tuinkast aangeschaft die tot nu toe alleen nog maar ingepakt in mijn slaapkamer staat te liggen. Er zullen dus weer wat dappere stappen gezet moeten worden, ik zit me nu alweer af te vragen hoe het me vorig jaar toch is gelukt met al die tegels en het aanleggen van de paadjes. Toch wel stoer hoor. En dat zal ik nu maar weer moeten doen want anders is er geen plek voor de tuinkast. Maar dit keer zal ik toch echt een sterke man moeten vragen want voor de tuinkast moeten er een paar grote, zware tegels verplaatst worden die ik zelf niet eens in beweging kan krijgen. Het wordt nog een hele klus. Wat zal dat een voldoening geven als het klaar is zeg!

Eerst maar eens wachten op mooi weer. Momenteel regent het nogal en dan is de tuin ook erg modderig. Wat kan dat verschillen per jaar. Ik weet dat ik 2 jaar geleden in februari in een hemdje (!) in de tuin aan het werk was. Nu heb ik het wel snel warm, maar dat zie ik mij dit jaar zeker niet doen, ook al is het een zachte winter. Ach… ik zie mijzelf die tuinkast er ook nog niet monteren, maar waarschijnlijk heb ik dat over enkele maanden toch echt wel gedaan. Wat lijkt het me heerlijk om mijn tuinspullen gewoon op de tuin te kunnen laten! Wat dat betreft mag het droge weer wel snel komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.