Groei en bloei

tulpen  Er groeit en bloeit alweer van alles op mijn balkon. De tulpen zijn alweer een heel stuk groter geworden sinds ik ze een keer op de foto heb gezet, dus hier weer een actuele foto. Daarnaast zijn mijn viooltjes (die ik voor de fleurigheid op mijn balkon tijdens de wintermaanden had gekocht) eindelijk weerviooltje gaan bloeien nu de winter zo goed als afgelopen is. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik me afvraag of ’t niet gewoon zomerviooltjes zijn, aangezien ze zulke grote bloemen hebben. Dan zijn ze vroeg in plaats van laat.

Laatst stond er een artikel in de krant over de kracht van mos. Mos kan heel lang overleven. Als het vochtig is, begint het spontaan weer te groeien, ook al is het tijden schijnbaar droog en dood geweest. Na het lezen van dit artikel merkte ik op dat het mos in mijn plantenbakken inderdaad hard bezig was om zich voort te planten. ’n Lekker fris kleurtje in mijn plantenbak. Het lijkt net een minigraanveld. mos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.