Bietensalade

Ik geniet nogmaals van mijn verse bietjes. Maandag was er nog een deel over en de nieuwe aardappels zijn nog niet gehaald. Met wat restjes aardappel en rösti kan ik wat opbakken maar roze stamppot kan ik er niet van maken. Ik bedenk me dat ik nog een recept voor bietensalade in mijn receptenmap heb zitten en stond daar niet ook maïs bij? Dat heb ik namelijk ook in huis.

Het recept blijkt met doperwtjes of worteltjes gemaakt te moeten worden, onder sommige lezers ook wel bekend als ’tuna-salade’, tonijnbietensalade. Ach, ik vind maïs er eigenlijk wel goed bij passen. En dan appel erbij. En zo bedenk ik een nieuw recept waar ik jullie graag deelgenoot van maak, al is het alleen al om de foto van de prachtige roze kleur te laten zien 😉

DSCN1275_rsNodig:

  • (gekookte) bieten
  • maïskolf (uitgelekt uit blik kan natuurlijk ook, maar dan moet je naar de winkel 😉 )
  • appel
  • ui
  • peper en zout
  • evt. slasaus

De bieten en appel in stukjes snijden. De maïs van de maïskolf snijden en kort koken. De ui fijnsnijden en er rauw bijdoen. Voor de smaak wat peper en zout toevoegen. Met wat slasaus krijgt het geheel een prachtig roze kleurtje. Een makkelijke en lekker frisse salade, zo gemaakt van wat restjes na een roze stamppot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.