Wintersla

DSCN1233_rsEen paar weken geleden heb ik de winterpostelein, veldsla en rucola gezaaid. De eerste rucola heb ik al geoogst en zoals jullie op de foto’s kunnen zien schiet de winterpostelein ook al aardig de lucht in. Zou ik dit nu ook in fases moeten zaaien? Hoeveel wil ik eigenlijk?

Het is de eerste keer dat ik deze groenten teel en hoewel ik het allebei al wel verschillende keren heb gegeten en ook wel weet hoe groot het ongeveer wordt, weet ik niet precies hoe vaak ik ervan kan eten.

IkDSCN1268_rs heb even op de zakjes van de winterpostelein en veldsla gekeken en er staat bij de winterpostelein alleen vanaf wanneer ik het moet zaaien (niet tot wanneer) waaruit ik opmaak dat gefaseerd niet gebruikelijk is. (nee, niet echt een wetenschappelijk conclusie)

De veldsla kan wel in delen: augustus tot september buiten en september tot december binnen. Ik verwacht dat ik daar wel genoeg van gezaaid heb en aangezien ik tot mei kan oogsten laat ik het maar lekker zo. Nog enige oefening en volgend jaar bedenk ik spontaan op tijd dat ik iets meermalen kan zaaien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.