In het verschiet

DSCN1265_rs Ik vind het best lastig om mijn oogst te spreiden, ontdekte ik het afgelopen jaar. Als ik een soort eenmaal gezaaid heb, vink ik het af en gaat het zakje zaad weer voor een jaar de kast in. Op mijn werk doen ze dat beter, alles wordt met enige tussenpozen gezaaid en zo is er een veel langere oogsttijd. Met de sla denk ik daar nog wel aan maar dat is vrijwel het enige. Behalve dan de bloemkool. Doordat het zaad begin dit jaar niet ontkiemde en andere plantjes maar slecht groeiden heb ik nu nog een aantal bloemkoolplanten staan. Het was even spannend of die nog groot genoeg zouden worden voor het te koud zou zijn maar inmiddels weet ik dat ik nog wat kan verwachten. Gister heb ik één plant gerooid, de plant was te klein om een grote bloemkool voort te brengen maar het bloemkooltje dat er in zat zag er wel goed uit en die kan door de macaroni.

Er staan nu nog twee bloemkoolplanten. Degene op de foto is de grootste plant, wie weet kan ik dit jaar toch nog een goede bloemkoDSCN1269_rsol oogsten. De andere plant is wat klein, de bladeren kunnen straks niet goed om de bloemkool gevouwen worden met als gevolg dat de bloemkool niet wolkig wit maar wat bruin wordt. Maar even in de gaten houden, iets anders er omheen kan altijd nog.

En dan is er nog maïs. Ook weer zoiets wat ik eigenlijk te laat gezaaid heb, een beetje wilde uitproberen en maar wat heb laten begaan. Eerlijk gezegd had ik gedacht dat er niet meer een maïskolf aan zou komen maar dat is wel gebeurd. De natuur zit boordevol verrassingen. Ik weet niet precies wanneer ik het kan oogsten, volgens mij zou ik het moeten kunnen zien aan de pluim, maar ik voelde nog geen maïskorrels dus het duurt in ieder geval nog even.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.