TomTato

In mijn tuinlogboek kom ik net het artikel over de TomTato tegen. Eens gekregen van iemand die het uit de krant had geknipt en daarbij aan mij had gedacht. De TomTato is een plant waaraan zowel tomaten als aardappels groeien. De plant is niet met genetische trucjes in elkaar geknutseld maar is ontstaan door een tomatenplant op een aardappelplant te enten. Zo’n plant lijkt me wel wat! Het is weer eens wat anders en het is natuurlijk wel erg efficiënt qua ruimte. Niet dat ik daarvan straks te weinig heb, maar goed, ik ben altijd wel in voor wat nieuws. En wie weet is het wat voor mijn lezers die het met een balkon moeten doen.

Op het moment dat zoiets in het nieuws komt is het vaak nog niet zo gemakkelijk verkrijgbaar. Daarom had ik het artikel goed bewaard om er later nog eens naar op zoek te gaan. En met één keer googlen op TomTato krijg ik al een heleboel hits. Om een beeld te krijgen van deze bijzondere plant verwijs ik jullie even door naar de site van de bedenkers van deze combinatie. Tomphson&Morgan

Nu is nog even de vraag hoe ik aan zo’n TomTato kom. Bij Thomphson&Morgan kun je de plant wel bestellen maar ze leveren alleen in Engeland. Na wat zoeken begrijp ik dat ik bij Beekenkamp zal moeten zijn. Op hun site kan ik het plantje niet vinden maar aangezien het er ook helemaal niet de tijd voor is vind ik dat nog niet zo vreemd. Op één site heb ik vermeld zien staan dat het plantje in 2015 via tuincentra verkrijgbaar zou moeten zijn. Wat dat betreft heb ik goede hoop dat ik er dit voorjaar wel aan zal kunnen komen. Wie weet!

Voor wat beeldmateriaal over het enten van de plant kun je een filmpje bekijken.

www.beekenkamp.nl

www.thompson-morgan.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.