Zonnestralen!

Wat is het vandaag toch heerlijk weer! Zo’n heldere, frisse winterdag met een blauwe lucht en een stralend zonnetje. Ik ben er maar even lekker op uit gegaan en waarom niet even in mijn tuin rondscharrelen? In de tuin heb ik altijd het meeste het gevoel dat ik buiten ben. Een blokje omlopen tussen de huizen heeft ook wel iets hoor, maar het voelt minder als ‘buiten’. Met buiten bedoel ik niet alleen uit huis maar ook de rust en de natuur waar ik van wil genieten.

En dat heb ik gedaan. Lekker even in mijn tuin rondscharrelen en me ervan bewust zijn dat het dan mooi weer mag zijn maar dat het toch echt het rustseizoen van mijn tuin is. Veel dode takken, dorre bladeren en weinig bloemen. Alleen de goudsbloemen bloeien, die doen het eigenlijk altijd. Ik ben als enige op mijn tuin en kan optimaal van de rust genieten.

Bij mijn toDSCN1359_rsekomstige tuin wacht me een teleurstelling. De (nu nog) huurders hebben de tuin compleet leeggehaald. Zelfs de bomen zijn weg. Wat dat betreft had ik me te vroeg rijk gerekend. Het is hun goed recht, tot 31 december is de tuin namelijk nog van hun. Ik had alleen niet verwacht dat ze de bomen er na 2 jaar weer uit zouden halen. Jammer!

Om van elk nadeel het voordeel te bezien: ik kan nu mijn tuin helemaal zelf inrichten en ben niet gebonden aan bomen en struiken die er al staan. En ik denk dat ik gewoon zelf nog eens een appelboom erin zet 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.