Vogelvoer?

DSCN1408 Het vogelvoer blijft me bezig houden. Eigenlijk zou ik gewoon een tuin moeten hebben, met bomen erin, een parkje in de buurt en veel vogels die naar mijn tuin willen komen. Wat dat betreft maak ik met mijn balkon niet zoveel kans bij de vogels en mag ik al heel blij zijn met het koolmeesje dat regelmatig het huisje inspecteert.

Aan de vogelpindakaas is al veel meer gegeten dan ik aan vogels heb gezien. Laatst zag ik een ekster een poging wagen maar die was te groot om een prettige houding te kunnen vinden en vloog met een lege maag weer weg. Met de capriolen van de muis is het nog de vraag of deze hapjes door vogels zijn genomen. De eerste keer zag ik overduidelijk vogelpootjes, geen twijfel mogelijk. De ekster was ook overduidelijk een vogel. Maar muis komt graag langs en kan ook over muren lopen, het huisje vormt ook geen probleem, rest alleen nog de gladde plastic pot. Nee, als ik het zo bekijk is dat geen probleem voor muis.

Of het vogels zijn is dus nog maar de vraag, maar de belevenissen zijn er niet minder om. De volgende keer dat ik muis weer eens achter de planken zie verdwijnen zal ik eens omhoog kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.