Voorjaarsbloeiers

DSCN1411 Er mocht dan sneeuw en ijzel zijn dit weekend, de natuur is al bezig met het voorjaar na zo’n lange periode van redelijke temperaturen. Op mijn balkon zie ik in allerlei potten groene sprieten opkomen. Van de meeste weet ik niet eens meer wat ik er heb geplant, al zijn de sprieten nog wel enigszins te herkennen. In ieder geval zie ik hier narcissen en tulpen. Vooral de tulpen zullen wel blij zijn als ik ze na dit voorjaar in de tuin zet, het is eigenlijk verbazingwekkend hoe die na een aantal jaar nog steeds het hoofd boven water weten te houden, meestal gaat dat niet zo lang goed in potten. Maar wat het voordeel van bollen is, is eveneens de valkuil. Buiten het voorjaaDSCN1410r zie je ze niet. En vergeet je ze dus. Vandaar dat de tulpen nog steeds in deze kleine pot staan. Dit voorjaar voor het laatst hoop ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.